Bretagne, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in Bretagne

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Bretagne tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Rennes, de hoofdstad van Bretagne, is een bezoek meer dan waard. Ondanks een aantal grote branden, straalt de oude stad een nostalgische sfeer uit met haar vakwerkhuizen en smalle straatjes. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de 19de eeuwse kathedraal, het Musée des Beaux-Arts en het Musée de Bretagne dat de geschiedenis van Bretagne tot leven brengt. Verpozen doe je in het mooie Jardin du Thabor met rosarium. 

Saint-Malo kent haar oorsprong in de 6de eeuw na Christus. Vandaag is het een bruisende havenstad met prachtige zandstranden.  Bezoek er zeker de stadsmuren en de oude binnenstad Intra-Muros. Vanuit Saint-Malo kan je de ferry nemen naar de Britse Kanaaleilanden zoals Jersey.

Oesterliefhebbers houden halt in het sfeervolle vissersdorpje Cancale dat door zijn oesterkweek tot ver buiten de grenzen bekend is. In de ondiepe baai worden de beroemde 'huîtres plates' en 'huîtres creuses' geteeld. In een van de vele kraampjes kan je degusteren.

Op zoek naar een leuke gezinsuitstap? Dan is Océanopolis in Brest een aanrader. Je vindt er maar liefst 50 aquaria, 1000 soorten zeedieren en zoveel meer.

Bretagne kent een rijke traditionele keuken. Denk maar aan de befaamde crêpe (zoete pannenkoek) en galette (hartige pannenkoek). In Bretagne eet je ook de beste schaal- en schelpdieren. Geniet van een kraakverse ‘plat de fruits de mer’ met een fris glas Sauvignon Blanc.

In Carnac vind je indrukwekkende prehistorische overblijfselen. De regio ligt bezaaid met formaties van megalieten (grote stenen).

Rustzoekers trekken naar het eiland van Bréhat. Met zijn rotsachtige kust en ongerepte natuur lijkt het alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Wandel of fiets naar de kapelletjes, bezoek de witte vuurtoren of geniet vanop de rotsen van het prachtige uitzicht op de zee.  

Bekijk hier alvast ons aanbod via Vakantiehuizen Bretagne

Foto: photophilde, https://flic.kr/p/oJLyWN


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?


Bretagne: Inspiratie nodig?